Ruka (I Kuusamo, Finland) är Finlands största och mest kända skidort, och även ett av de populäraste resmålen i landet. Ruka är den mest utbyggda skidanläggningen både räknat till backar, restauranger, aktiviteter och boende.

Top 10 orsaker till att du måste besöka Ruka i vinter

Längsta säsongen i ruka

1. Ruka har den längsta säsongen.

Ruka har en av de längsta säsongerna i Europa. Har du svårt att hitta tid till ledigt? Med den längsta säsongen bland alla skidorter som inte ligger på glaciär, över 200 dagar med snö per år, så är möjligheterna att hitta passande datum stor även för den mest upptagna.

Ruka village

2. Boende nära backarna.

Vill du åka/festa/åka/äta/sova/åka utan pauser, utan att behöva köra bil? Inga problem i Ruka, med hotellen i Ruka village så kan du gott låta bilen stå under hela ditt besök. Backarna och restaurangerna är på gångavstånd från ditt hotell.

Brittish airways landade på Kuusamo flygfält

3. Tillgängligheten.

Det är enkelt att ta sig till Ruka. Har du bil så är det bara att köra. Har du inte bil så blir det inte mycket värre, direktflyg till Kuusamo från Helsingfors finns, du kan även åka tåg till Kuusamo från alla större städer i Finland, och med buss kommer du från Uleåborg. Sen när du är i Kuusamo så går bussar av och an till Ruka för jämnan.

Hög nivå på backarna i Ruka

4. Rukas kvalitetsbackar och liftsystem.

Nivån på backarna och utrustningen är mycket hög. Liftarna är av världsklass och krånglar inte. Mat finns i butikerna, öl finns på barerna. Saker funkar helt enkelt, något som man inte är alltför bortskämd med hos mindre skidorter.

profs och kändisar på wappulounas

5. Proffs- och kändistäta Ruka.

Proffs och kändisar. Speciellt under våren efter tävlingssäsongen är slut så hänger en hel del snowboardproffs i Ruka. Dem träffar du både i backen och i afterskin.

wappulounas ruka

6. Wappulounas, Springbreak, nyår, behöver man säga mer?

Wappulounas, Springrreak, nyårsfester och andra fester. Wappulounas är den mycket inofficiealla snowboardtävlingen som flera OS-åkare väljer framom OS. Evenemanget för alla som har tröttnat på champagne i storstädernas stökiga parker, och gärna byter detta mot våt skid- eller snowboardåkining med proffs. I solsken.

heppupentti

7. Bästa parken och pipen

En av de få högklassiga superpipes som finns i Finland, en av de enda boardercrossbanorna som dessutom är öppen för allmänheten, samt Rukas berömda Batterypark som enligt många är den bästa streeten i Finland.

live band på piste i Ruka

8. Afterskin och stämningen i Ruka lever man länge på.

På restaurang Piste så luftas dagens strapatser och svunna flygturer, uppblandade med lokala historier, ofta ackomanjerat av livemusik. What’s your story? (© Bosund skiteam).

Vackra vinterlandskap ruka

9. Vackra vinterlandskap och snötäckta granar.

Så klassiskt, men det fungerar alltid. Besöker du snösäkra Ruka under vintern så kan du inte missa dessa vyer. Dessutom stöter du kanske på ett norrsken?

Norrsken i Ruka

10. Offpist i Pyhä.

Ruka har ingen riktig offpist, men en liten bit därifrån finns Pyhätunturi, som du ofta får åka i med samma biljett som i Ruka. Perfekt för dagarna då du bara vill åka omkring och chilla, speciellt ifall det dumpat lite snö natten innan.

Bildrättigheter: Timo Newton-Syms & Christopher Doyle @ Flickr, CC Licens.

Mer läsning och fler hotell i staden här.
  • Vi vill gärna höra vad du tycker, kommentera här!
  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hotell i Ruka, kuusamo:

Ski-Inn Hotel RukaVillage

Ski-Inn Hotel RukaVillage Klicka här för att boka hotellet!

Dessa moderna lägenheter erbjuder direkt tillgång på skidor till backarna i skidområdet Ruka. De har egen bastu, balkong, kök och gratis Wi-Fi. Centrala Kuusamo ligger 26 km bort. En stor platt-TV och en CD-/DVD-spelare finns i alla lägenheter på Hotel RukaVillage. Allt boende har också en separat matplats och ett pentry med kylskåp och mikrovågsugn. […]

Saaruanaho Cottage

Saaruanaho Cottage Klicka här för att boka hotellet!

Denna timmerstuga ligger i skidområdet Ruka, bara 300 meter från skidliftarna. Här finns ett fullt utrustat kök, en platt-TV och en bastu. Kuusamo ligger 26 km bort. Saaruanaho Cottage har utsikt över Rukas skidbackar, ett vardagsrum med sitthörna, ett badrum med dusch och en rymlig terrass. En öppen spis ger extra värme under de kallare […]

Fler hotell i staden här.

Välj stad att boka hotell i