Vasa erbjuder många olika alternativ på aktiviteter, beroende på vad du är intresserad av och vad du vill få ut av din vistelse i den vackra staden. Du kommer inte att bli utan att göra i Vasa.

Något att göra i Vasa för alla åldrar och intressen

För den historieintresserade rekommenderas Gamla Vasa. Den gamla stadsdelen ligger 7 km utanför stadens centrum och är den plats där Vasa stad ursprungligen grundades. Efter branden 1852 flyttades dock stadskärnan till den nuvarande platsen. Till Gamla Vasa tar du dig enkelt med bil längs motorvägen eller med de lokala bussarna som avgår från torget i centrum. I Gamla Vasa finns de ruiner som bevarades efter branden 1852 fortfarande kvar och dessa blir ett givande utflyktsmål såväl för den historieintresserade som för andra i sällskapet.

Barnen kommer uppskatta ett besök till äventyrsbadet Tropiclandia eller nöjesparken Wasalandia. Dessa både är belägna på ön Vasklot som finns strax utanför Vasa centrum. På Tropiclandia finns både ett inomhus- och ett utomhusbad. Om man köper en biljett är man berättigad att använda båda. Ett spa finns även på anläggningen, vilket kan uppskattas av föräldrarna. Wasalandia är den angränsande nöjesparken som är öppen sommartid. Där trivs speciellt de yngre barnen, men det finns även åkattraktioner som passa äldre barn och vuxna.

vasalandia sevärdhet i vasa

Den shoppingsugne kommer knappast tomhänt hem från sin resa till Vasa. I Vasa finns de flesta av de största kedjorna, varvat med lokala specialbutiker. Parkera bilen i parkeringshuset under torget och spendera en heldag i de olika köpcentren som alla ligger nära varandra kring torget. Läs mer om shopping i Vasa här!

Även den natur- och friluftsälskande har att göra i Vasa. Finland har bara ett naturarv med på UNESCO:s världsarvslista, detta är Kvarkens skärgård som ligger i Vasa. I Kvarkens världsgårdsarv finns bland annat möjlighet till vandringar och fiske. Det anordnas även bussturer genom världsarvet. Ett besök på muséet Terranova kan vara lärorikt för den som vill veta mer om Kvarkens skärgård och om landhöjningen som präglar Vasa.

Kulturen blomstrar i staden, och den som är intresserad kommer att ha massor att göra i Vasa. Här finns alltid en intressant utställning eller ett spännande muséum runt hörnet. För den konstintresserade rekommenderas KUNTSI museum för modern konst eller Tikanojas konsthem. I Vasa finns även högklassiga teatrar på båda de inhemska språken. För de finskspråkiga finns Vaasan kaupungiteatteri. Den svenska regionteatern Wasa Teater huserar också i staden.

Mer läsning och fler hotell i staden här.
  • Vi vill gärna höra vad du tycker, kommentera här!
  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hotell i Vasa:

Original Sokos Hotel Vaakuna i Vasa

Original Sokos Hotel Vaakuna i Vasa Klicka här för att boka hotellet!

Original Sokos Hotel Vaakuna Vaasa är ett hotell i centrala Vasa. Hotellet finns i köpcentret Rewell Center och erbjuder sina kunder flera olika restaurangalternativ och nattklubben Sky på nionde våningen med utsikt över Vasa stad.

Best Western Hotel Vallonia i Vasa

Best Western Hotel Vallonia i Vasa Klicka här för att boka hotellet!

Best Western Vallonia är ett hotell i Vasa som ligger 4 km från centrum, nära Botniahallen. Hotellet erbjuder gratis parkering, gratis Wi-Fi och ett biljardrum, och vissa av rummen har till och med egen bastu.

Fler hotell i staden här.

Välj stad att boka hotell i