Vasa är en alldeles lagom stor stad för shopping. Här riskerar du inte gå vilse eller bli utmattad, vilket kan ske i någon av de allra största städerna. Men Vasa är inte heller någon liten shoppingstad, utan här finns allt man kan tänkas behöva. Här finns de stora köpcentren med alla de största kedjorna, men här finns också en mängd mindre specialbutiker.

Shopping i Vasa

Om man parkerar sin bil i parkeringsgrottan under torget i Vasa centrum får man lätt timmarna att gå i de affärer som är belägna runt torget. Här finns Vasas största köpcenter Rewell Center, där du hittar närmare 60 affärer. Mittemot Rewell Center finn HS Center där stora varuhus samsas om utrymmet med flera mindre butiker. Nära torget finns också den populära Saluhallen som inhyser flera små spännande butiker, förutom de läckra delikatesserna.

Rewell center Vasa

Rewell center Vasa

Shopping i Vasa behöver inte ske i den absoluta stadskärnan. I norra delen av Vasa finns Stenhaga som de senaste åren blivit ett populärt område för såväl butiksägare som shoppingsugna. Där hittar man förutom flera stora varuhus och specialaffärer även köpcentret GW Galleria. Det är ett fräscht, nybyggt och vackert köpcenter där man hittar de allra största kedjorna och andra spännande affärer.

Den som är sugen på loppis och second hand hittar också bra shopping i Vasa. Här finns stora lopptorg med bra möjlighet att fynda och även mysiga mindre second hand affärer. Ett besök till de stora loppisarna Adam & Eva eller Suvikirppis rekommenderas, likaså till Röda korsets loppis.

Mer läsning och fler hotell i staden här.
  • Vi vill gärna höra vad du tycker, kommentera här!
  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hotell i Vasa:

Original Sokos Hotel Vaakuna i Vasa

Original Sokos Hotel Vaakuna i Vasa Klicka här för att boka hotellet!

Original Sokos Hotel Vaakuna Vaasa är ett hotell i centrala Vasa. Hotellet finns i köpcentret Rewell Center och erbjuder sina kunder flera olika restaurangalternativ och nattklubben Sky på nionde våningen med utsikt över Vasa stad.

Best Western Hotel Vallonia i Vasa

Best Western Hotel Vallonia i Vasa Klicka här för att boka hotellet!

Best Western Vallonia är ett hotell i Vasa som ligger 4 km från centrum, nära Botniahallen. Hotellet erbjuder gratis parkering, gratis Wi-Fi och ett biljardrum, och vissa av rummen har till och med egen bastu.

Fler hotell i staden här.

Välj stad att boka hotell i