Karleby, eller Kokkola som det ofta kallas, är en rätt så stor stad med 46 000 invånare. Även om staden inte hör till de största i Finland, så ryms det faktiskt både en och annan riktigt bra resturang i Karleby. Här kommer några tips på topp 5 restauranger i Karleby. Dessa matställen ska du inte missa när du letar efter något gott att äta i Karleby!

Topp 5 restauranger i Karleby

Vill du äta fint och lyxigt eller söker du efter en bra lunchrestaurang? Hitta din egen favorit från vår topp 5-lista, där variationen mellan restaurangerna är stor!

1. Vanhankaupungin Ravintola

Vanhankaupungin Ravintola (Gamlastans Restaurang översatt till svenska) är en lyxig och elegant restaurang med stämningsfull atmosfär i Glasmästarens hus i Neristan (gamla stan i Karleby). Vanhankaupungin ravintola är en av de finaste restaurangerna i staden som erhållit eftertraktade Chaîne des Rôtisseurs-skölden tack vare den högkvalitativa maten. På Vanhankaupungin Ravintola strävar man efter att använda inhemska och lokala råvaror, och portionerna är en fröjd både för ögat och för gommen. På restaurangen kan du välja mellan färdiga tre-rättersmenyer eller välja à la carte. Priserna ligger mellan 23-33 € för en huvudrätt och ungefär 54 € för en trerättersmeny. Vanhankaunpungin Ravintola har fått mycket bra omdömen på jämförelsesajter.

Vanhankaupungin Ravintola

På Vanhankaupungin Ravintola får du lyxig och välsmakande mat.

2. Kaavya Kitchen

Kaavya Kitchen är en omtyckt restaurang i Karleby med välsmakande, indisk mat. På Kaavya Kitchen är det lätt att känna sig välkommen i den lugna och harmoniska atmosfären som är en viktig del av helhetsintrycket på Kaavya Kitchen. På Kaavya serveras dagligen både lunch och à la carte som passar de flesta smaker. På menyn hittar du både milda och starka kött- och fiskrätter, samt vegetariska alternativ. Lunchen kostar 9 €, och à la carte-rätterna betalar du kring 13 – 20 € för. Kaavya Kitchen är en populär restaurang i Karleby tack vare den goda maten och den vänliga personalen.

Välsmakande indisk mat på Kaavya Kitchen

Välsmakande indisk mat på Kaavya Kitchen

3. Pedrina’s

Pedrina’s är en populär Tex Mex restaurang med smakrika, rejäla portioner och genuin, mexikansk inredning. På Pedrina’s ligger huvudfokus på köttbiffar med krämiga såser och goda potatisalternativ, men man kan också välja mellan kyckling, fisk, vegetariskt och hamburgare. På Pedrina’s äter du dig mätt medan du njuter. Restaurangen finns på Storgatan i Karleby och sommartid har restaurangen även uteservering. På Pedrina’s kan du även äta lunch vardagar för 10,50 €, och à la carte-rätterna rör sig mellan 13 och 28 €. Pedrina’s är ett populärt alternativ för både barnfamiljer, ungdomar, par och större sällskap.

pedrinas-kokkola

På Pedrinas restaurang i Karleby får du stora portioner god mexikanskinspirerad mat

4. Thai Roi-Et

Thai Roi-Et är en omtyckt lunchrestaurang i Karleby med thailändsk mat. På Thai Roi-Et får du välsmakande thailändsk mat till ett bra pris som serveras av vänlig personal. Maten är högkvalitativ och har fått mycket bra recensioner runt om på internet som en prisvärd restaurang. Lunchen som serveras på restaurangen kostar 9 €. Testa själv och se om du är av samma åsikt!

thai-rot

5. Wanha Lyhty

Wanha Lyhty är en mysig kellarrestaurang i Neristan (gamla stan i Karleby). Wanha Lyhty är en historiskt värdefull byggnad i och med att den härstammar från 1800-talet. Inredningen i restaurangen passar väl med byggnaden och här känner du dig välkommen i den historiska atmosfären med levande ljus. Maten på Wanha Lyhty är högkvalitativ och välsmakande, i en klassisk elegant stil. Priserna för huvudrätterna rör sig kring 18-29 €. Wanha Lyhty är en populär restaurang också för större sällskap, eftersom man kan boka ett eget rum, kabinett, där maten serveras.

Wanha Lyhty & Kellari.

Wanha Lyhty & Kellari.

Det var tips på några topp 5 restauranger i Karleby. Nu är det bara att välja den som du tycker låter bäst och testa! Tycker du att din egen favorit-restaurang i Karleby fattas på listan? Tipsa gärna om du har förslag på vilka restauranger som borde stå med på listan! 

Mer läsning och fler hotell i staden här.
  • Vi vill gärna höra vad du tycker, kommentera här!
  • Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hotell i Karleby:

Villa Carleborg

Villa Carleborg Klicka här för att boka hotellet!

Detta vandrarhem ligger i centrala Karleby, 10 minuters promenad från tågstationen. Vandrarhemmet erbjuder gratis parkering, gratis bastubad samt individuellt inredda rum med gratis Wi-Fi. Alla rum på Villa Carleborg har tillgång till delat badrum och ett gemensamt kök. Sängkläder, handdukar och slutstädning ingår i priset. Du kan hyra cykel på vandrarhemmet. På vintern hittar du […]

Brinkin Wanha Pappila

Brinkin Wanha Pappila Klicka här för att boka hotellet!

Detta miljövänliga B & B ligger 3 km från Karlebys centrum. Boendet ligger inrymt i en omsorgsfullt renoverad byggnad från tidigt 1800-tal och erbjuder gratis Wi-Fi och en trädgård med en lekplats för barnen. Rummen på Brinkin Wanha Pappila har individuell inredning i traditionell stil. Alla har trägolv. Toaletter och duschar delas med andra gäster. […]

Fler hotell i staden här.

Välj stad att boka hotell i