Hamburgertrenden tycks aldrig ta slut, och fler och fler högklassiga hamburgerrestauranger öppnas hela tiden i staden. Högklassiga hamburgare i Helsingfors är ännu inte på samma nivå som t.ex i Stockholm, men det närmar sig.

Vi skrev tidigare om restauranger i Helsingfors som är värda ett besök, och nu följer vi upp det med en artikel över de bästa hamburgarna i staden. Vi har så klart testat alla dessa burgare och många därtill, och sammanställt en lista över de fem ställen du bör besöka om du vill äta hamburgare i staden. Besöker du Helsingfors för en helg eller ett par dagar så skall du se till att plocka in åtminstone ett par av dessa ställen i ditt schema, du blir knappast besviken.

Top 5 hamburgerrestauranger i Helsingfors

1. Friends and Burgers

hamburgare i helsingfors friends4

Nyöppnade Friends and burgers från Jakobstad tar förstaplatsen. Friends and burgers är en fast casual -restaurang där du beställer från disken, och maten hämtas när den är klar. Allt tillagas efter att du beställt. Fast casual är ett mellanting mellan snabbmat och fine-dining, och passar utmärkt som koncept för en hamburgerrestaurang. På Friends and burgers görs allt av kvalitetsråvaror som alltid är så lokala och tillsatsfria som möjligt. Biffen är gjord av kött som aldrig blivit fruset, och mals på stället. Fyllningen i burgarna är sparsam för att ge så mycket ära som möjligt till biffen och den hemgjorda majonäsen.  Pommes frites är gjorda på stället, och trippelkokas för ultimat krispighet och smak. En burgermåltid med pommes och dricka kostar ca 11 €. Läs mer om Friends and burgers här.

Därför tar Friends and burgers förstaplatsen: Pris / kvalité -förhållandet. Du får en av landets bästa burgare för 11 €.

Hitta hit: Friends and burgers finns mitt i Helsingfors nära järnvägsstationen, närmare bestämt på Mikaelsgatan 8.

 

2. Bistro Sinne

sinne ravintola

Bild: Sinne / Facebook

Ravintola Sinne finns både i Helsingfors och i Borgå, och är en restaurang av det finare slaget. Här spenderar du gärna hela kvällen med en femrätters middag i gott sällskap. Sinne har även en hamburgare på menyn, och den är en av de bästa du kan få tag på i Finland. Biffen är kompaktare än på Friends and burgers och det övriga innehållet i burgaren rikligare. Vill du sitta en längre tid och äta, i en lugn miljö så är Sinne helt klart ett mycket bra val. Burgaren kostar runt 20 € plus dricka.

Därför finns Sinne med på listan över bästa hamburgare i Helsingfors: Smaken på burgaren och atmosfären på stället är rätt så oslagbara.

Hitta hit: Sinne finns på Eriksgatan 2.

 

3. Lihakauppa Roslund

Roslunds hamburgare helsingfors

Roslunds finns på två ställen i Helsingfors, både i Fiskhamnen och i Sandviken, båda lite utanför centrum. Som namnet säger så är Roslunds en köttaffär där du får köpa stekar och biffar,  och är därför öppet endast dagtid (stänger redan kl 18:00). För att visa att de har ett mycket bra kött så säljer de även hamburgare på beställning, hamburgarbiffar som grillas över eld och placeras i goda, något söta, semlor, och serveras med coleslaw och sallad. Burgarna kostar runt 14 €. Dricka och pommes kan beställas till, och en komplett måltid blir ca 20 €. På Roslunds känns det som att du skulle vara i en gammaldags köttaffär, och allt är synligt och äkta. Det är inte en restaurang du går till med en vegetarian, men köttälskare kommer att älska stället.

Därför finns Roslunds med på listan över bästa hamburgare i Helsingfors: Smaken på deras grillade hamburgerbiff i kombination med brödet och osten är ganska oslagbar. Atmosfären i köttbutiken är även något som bör upplevas.

Hitta hit: Lönnrotsgatan 34, i Sandvikens saluhall eller Työpajankatu 2, i ”Teurastamon Portti” (slakteriets port).

 

4. Stones Burgers

stones beer and burger

BIld: Stones

En S-restaurang kommer även med på listan, tro det eller ej. Stones burgers finns mitt i centrum och har en stor källare med soffor och sköna stolar där man gärna sitter en längre tid. Deras kött kommer från lokala gårdar och grillas över eld på stället. Deras ostburgare är mycket bra, med en ganska kompakt biff, stark ost och ett något knaprigt bröd. Stones har även öl från ett stort antal finska mikrobryggerier, och de rekommenderar gärna passande dricka till din burgare. En burgare utan pommes kostar runt 15 €. Med pommes och dricka till blir måltiden lätt en bit över 20 €.

Därför finns Stones med på listan över bästa hamburgare i Helsingfors: Stones burgare är god, och man sitter gärna en längre tid på stället. Stones har öppet till 2 på natten, och är ett självklart val ifall man vill ha god mat efter att de flesta andra restauranger stängt.

Hitta hit: Keskuskatu 4.

 

5. Midhill

midhill hamburgare helsingfors

Master chef domaren och tidigare Michelinrestaurangägaren Hans Välimäki har även ett par hamburgerrestauranger. Midhill var en av de första mer hippa hamburgerrestaurangerna i Helsingfors, och serverar goda burgare och pommes. Burgarna är välplanerade och lyxiga, men restaurangens lätt hektiska läge på Borgbacken och personalens lätt snorkiga beteende drar ner betyget en aning. En burgare kostar ca 14 €. Skall du ha pommes och dricka till så blir måltiden lätt 20 €.

Därför finns Midhill med på listan över bästa hamburgare i Helsingfors: Deras burgare smakar gott, och deras pommes är något av det bästa som finns i staden.

Hitta hit: Midhill finns på nöjesfältet Borgbacken och är öppet enligt nöjesfältets öppethållandetider.

 

Finns det fler hamburgerrestauranger vi borde testa? Vad tycker du? Kommentera gärna!

Mer läsning och fler hotell i staden här.
  • Vi vill gärna höra vad du tycker, kommentera här!
  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Booking.com

Hotell i Helsingfors:

Cumulus Hakaniemi

Cumulus Hakaniemi Klicka här för att boka hotellet!

Hotell Helsingfors Cumulus Hakaniemi ligger i den livliga stadsdelen Hagnäs, mindre än 5 minuters tunnelbaneresa från Helsingfors centralstation. Hotellet erbjuder gratis fast internet på rummen och tillgång till bastu.

Original Sokos Hotel Presidentti Helsinki

Original Sokos Hotel Presidentti Helsinki Klicka här för att boka hotellet!

Hotell Helsingfors – Original Sokos Hotel Presidentti ligger bara 3 minuters promenad från shoppingcentret Kamppi, och 500 meter från Helsingfors centralstation. Här erbjuds gratis Wi-Fi, en spansk restaurang samt rabatt på shopping.

Fler hotell i staden här.

Välj stad att boka hotell i