Hotell i Åbo - Få inspiration och boka hotell här!

Åbo är en vanlig turiststad i Finland, med bra shopping, mysiga restauranger och nära till bland annat Mumindalen. Åbo är en vanlig första stad för besökare från Sverige eftersom många Finlandsfärjor tar i land i just Åbo. Oberoende om du är turist i staden eller på affärsresa så behöver du ett hotell i Åbo, och just det kan du hitta här. På denna sida hittar du alla hotell i Åbo.

Fakta om Åbo och resande till Åbo

Bokar du en resa till Finlands äldsta stad som samtidigt är en av de vackraste och välfyllda ur en kulturell och historisk synvinkel så blir du knappast besviken! Åbo är populärast på sommaren, då många gäster besöker Mumindalen i Nådendal, Runsala, Domkyrkan, Åbo slott, eller någon av de andra sevärdheterna. I Åbo finns billiga hotell, exklusiva hotell, små privata hotell och större hotellkedjor. Sammanlagt finns ett trettiotal hotell som du enkelt hittar och bokar via HotellFinland.

Åbo snabbfakta för turisten:

Åbo grundades troligen på 1200-talet och är Finlands äldsta stad. Åbo slott och Åbo domkyrka började byggas redan på 1280-talet.
Åbo är Finlands sjätte största stad med 182 000 invånare.
Åbo var Finlands huvudstad fram till år 1812.
Åbo är en välbesökt turiststad, den har en livlig färjtrafik med färjförbindelse med Stockholm och Mariehamn, samt ett internationellt flygfält 7 km från staden dit du kan flyga med bland annat airBaltic, Finnair, NextJet, SAS och Wizz Air.
Passagerartrafiken med färja till Åbo uppgår till 3,3 miljoner (år 2015).
Flygpassagerare uppgår till 300 000.
Passagerare med tåg är 1,6 miljoner. (Källa: Turku.fi)
Åbo är en av Finlands största universitetsstäder med nästan 30 000 studerande.

Visste du att Åbo skärgård omfattar över 20 000 öar?

Namnet Åbo betyder ”bosättning vid å” och syftar troligtvis på Aura å som sätter stort prägel på staden.

Aktuella erbjudanden på hotell i Åbo:Booking.com

Till sidan med alltid aktuella hotellerbjudanden i Åbo.

Alla hotell i Åbo:

Centro Hotel Turku

Centro Hotel Turku

På en lugn innergård, 3-minuters promenad från marknadstorget i Åbo, finns Centro Hotel Turku beläget. Det är ett hotell med individuellt inredda rum som erbjuder gratis Wi-Fi och en varierad frukostbuffé.

Forenom Kivilinna

Forenom Kivilinna

Forenom Kivilinna är ett väl utrustat lägenhetshotell 700 meter från Aura å i Åbo. Det centrala Åbo ligger en 15-minuters promenad bort.

Omena Hotel Turku

Omena Hotel Turku

Omena Hotel Turku är ett hotell som ligger 5-minuters promenad från köpcentret Hansa i Åbo. På hotellet bor du i luftkonditionerade rum med eget badrum, kylskåp och mikrovågsugn.

Inn 22

Inn 22

Inn 22 är ett värdshus beläget 10-minuters promenad bort från Kuppis järnvägsstation i Åbo. Här får du som gäst bo i individuellt inredda rum, gemensamt kök och badrum finns tillgängligt.

Cumulus Turku

Cumulus Turku

Cumulus Turku är ett hotell beläget i centrala Åbo, 200 meter från Aura å. Rummen på hotellet är utrustade med badrum med dusch, kabel-TV samt gratis Wi-Fi.

Hostel Linnasmäki

Hostel Linnasmäki

Hostel Linnasmäki är ett vandrarhem som ligger 10-minuters bilresa från centrala Åbo. Som gäst bor du i rum med eget badrum och dusch, det finns ett gemensamt kök, en grillplats samt en restaurang på vandrarhemmet.

Park Hotel

Park Hotel

Park Hotel är ett hotell inhyst i en jugendbyggnad på en lugn plats i centrala Åbo. Hotellet ligger intill den vackra parken Puolalanpuisto och hotellet har även en egen trädgård där man kan koppla av med en kopp kaffe eller ett glas vin.

Villa Rauhala

Villa Rauhala

Villa Rauhala är ett lägenhetshotell med vacker, lummig trädgård beläget i Runsala i Åbo. Lägenheterna är utrustade med egen bastu och ett kökspentry.

Kotimaailma Apartments Turku

Kotimaailma Apartments Turku

Lägenhetshotellet Kotimaailma Apartments Turku har lägenheter på centrala platser i Åbo. Alla lägenheter har ett fullt utrustat kök, tvättmaskin och gratis Wi-Fi.

Ruissalo Spa Hotel

Ruissalo Spa Hotel

Ruissalo Spa Hotel är ett hotell beläget på ön Runsala i Skärgårdshavet, 15 minuter från centrala Åbo. Här kan du njuta i någon av hotellets bastur eller inomhuspooler eller unna dig ett skönt mineralbad.

Original Sokos Hotel Hamburger Börs & City Börs Turku

Original Sokos Hotel Hamburger Börs & City Börs Turku

Sokos Hotel Hamburger Börs & City Börs Turku är ett hotell med anor från 1904 i centrum av Åbo. Hotellet kan erbjuda sina gäster inte mindre än 8 olika restaurang- och kaféalternativ.

Radisson Blu Marina Palace Hotel, Turku

Radisson Blu Marina Palace Hotel, Turku

Radisson Blu Marina Palace Hotel är ett miljövänligt hotell med utsikt över Aura å i centrala Åbo. Här bor du i rum inredda i barockstil med trägolv och lyxiga sängar.

Scandic Julia

Scandic Julia

Scandic Julia är ett hotell i närheten av Aura å och 500 meter från Åbo domkyrka. Hotellet renoverades 2011 och har luftkonditionerade rum, hotellets restaurang serverar klassiska rätter och säsongsbetonad mat.

Original Sokos Hotel Seurahuone Turku

Original Sokos Hotel Seurahuone Turku

Sokos Hotel Seurahuone är ett hotell i centrala Åbo, 5-minuters promenad från Salutorget. Här finns såväl restaurang och bar som bastu och gym.

Break Sokos Hotel Caribia

Break Sokos Hotel Caribia

Detta hotell är beläget vid Aura å, 1,5 km från centrala Åbo. På hotellet finns tre restauranger, äventyrsbad, rökbastu samt fri tillgång till Wi-Fi och gym.

Scandic Plaza Turku

Scandic Plaza Turku

Scandic Plaza är ett modernt hotell i centrala Åbo. Hotellet erbjuder gratis Wi-Fi, bastu och cyklar samt säsongsbetonad mat och fullständig drinklista.

Hotel Helmi

Hotel Helmi

Hotell Helmi ligger i Åbo, 150 meter från Åbo konserthus. Hotellets rum är ljust inredda med bekväma sängar, minikylskåp och TV.

Hesehotelli

Hesehotelli

Hesehotelli är ett hotell som är beläget invid busstationen i Åbo. Hotellets rum är utrustade med luftkonditionering, platt-TV och kylskåp, i hotellets restaurang avnjuter du hamburgare och sallader.

Best Western Hotel Seaport

Best Western Hotel Seaport

Best Western Hotel Seaport är ett hotell beläget vid färjeterminalen i Åbo. Hotellet kombinerar modern komfort med gammaldags charm och de rymliga rummen är väl utrustade med gratis internet, TV och egna badrum.

Laivahostel Borea

Laivahostel Borea

Laiva Hostel Borea är ett vandrarhem beläget på ett fartyg på Aura å i Åbo. På Borea finns bland annat hytter med egna badrum, ett möblerat däck för avkoppling samt gratis Wi-Fi.

Välj hotell i en annan stad:

Mumindalen i Nådendal – Ett måste på ditt Åbobesök med barn

Mumindalen i Nådendal – Ett måste på ditt Åbobesök med barn

Mumindalen i Nådendal, eller Muminvärlden som den också kallas, är ett populärt utflyktsmål för barnfamiljer under sommarhalvåret. Många barnfamiljer reser till Mumindalen varje år – en rolig semesterpunkt som uppskattas av både barn och vuxna.

Läs mer!

Färja till Åbo – Dessa färjor går till Åbo

Färja till Åbo – Dessa färjor går till Åbo

Att resa med färja till Åbo är både billigt och smidigt. Den mysiga hamnstaden Åbo är definitivt värd ett besök, och om man reser från Sverige så är det enklaste och billigaste sättet att ta sig till Åbo med färja.

Läs mer!

Sevärdheter i Åbo du inte får missa

Sevärdheter i Åbo du inte får missa

Åbo är Finlands äldsta stad och har tidigare fungerat som huvudstad. Numera är staden sjätte störst i landet och inhyser ungefär 182 000 invånare.

Läs mer!

Att göra i åbo – 5 tips

Att göra i åbo – 5 tips

Åbo är Finlands äldsta stad och landets sjätte största stad, så det finns rikligt med historia, kultur och evenemang att upptäckta i Åbo.

Läs mer!

Om funktionen för att boka hotell i Åbo.

Denna sida innehåller info om alla hotell i Åbo, länkade till Booking.com eller motsvarande service där du enkelt sen bokar hotell i Åbo. HotellFinland står för innehåll i form av inspirerande artiklar och en strukturerad databas över hotell i Finland helt på svenska. Ha en trevlig vistelse i Åbo, hoppas du hittar ett bra hotell.