Att resa med färja till Åbo är både billigt och smidigt. Den mysiga hamnstaden Åbo är definitivt värd ett besök, och om man reser från Sverige så är det enklaste och billigaste sättet att ta sig till Åbo med färja. Vill du fortsätta resan med bil från Åbo så kan du med fördel ta bilen med dig på färjan. Med färja roar du dig bekvämt ombord medan du dessutom får chansen att beundra den vackra Åboländska skärgården på vägen. Skärgården kring Åland och Åbo sägs faktiskt vara den vackraste i världen!

Färja från Stockholm till Åbo räcker ungefär 12 timmar, och du kan välja mellan att åka på dagen eller natten. Den som vill hinna njuta av att roa sig på färjan väljer förstås en dagsrutt, medan den som vill resa snabbt tar en nattfärja för att sova sig igenom resan och vakna på andra sidan Östersjön. Det finns olika färjor till Åbo att välja mellan, och här kommer en lista på dom så att du enkelt ska hitta rätt!

Färjor till Åbo

När du åker färja mellan Stockholm och Åbo så finns det två färjor att välja mellan: Viking Line samt Tallink Silja. Båda färjorna har lika långa restider och ett stort utbud av underhållning och nöjen ombord.

Viking Line

Viking Line har dagligen två färjor till Åbo – en dagfärja och en nattfärja. Färjan Viking Grace avgår klockan 07.45 och är framme 19.50, medan färjan Amorella avgår klockan 20.00 från Stockholm och är framme klockan 07.35 nästa morgon i Åbo. Båda färjorna åker via Mariehamn.

  • Stockholm 07.45 -> 19.50 i Åbo (Viking Grace)
  • Stockholm 20.00 -> 07.35 i Åbo (Amorella)

Tallink Silja

Tallink Silja har även de två avgångar varje dag från Stockholm till Åbo, en på morgon och en på kvällen. Färjan Baltic Princess avgår klockan 07.10, och färjan Galaxy avgår 19.30 varje dag. Båda färjorna åker via Mariehamn.

  • Stockholm 07.10 -> 19.15 i Åbo (Baltic Princess)
  • Stockholm 19.30 -> 07.00 i Åbo (Galxy)

I Åbo finns ett täckande kollektivnät, så väl framme i hamnen Åbo kan du enkelt ta tåg eller buss nummer 1 in till centrum om du inte har egen bil med.

Mer läsning och fler hotell i staden här.
  • Vi vill gärna höra vad du tycker, kommentera här!
  • Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Hotell i Åbo:

Radisson Blu Marina Palace Hotel, Turku

Radisson Blu Marina Palace Hotel, Turku Klicka här för att boka hotellet!

Radisson Blu Marina Palace Hotel är ett miljövänligt hotell med utsikt över Aura å i centrala Åbo. Här bor du i rum inredda i barockstil med trägolv och lyxiga sängar.

Scandic Julia

Scandic Julia Klicka här för att boka hotellet!

Scandic Julia är ett hotell i närheten av Aura å och 500 meter från Åbo domkyrka. Hotellet renoverades 2011 och har luftkonditionerade rum, hotellets restaurang serverar klassiska rätter och säsongsbetonad mat.

Fler hotell i staden här.

Välj stad att boka hotell i