Semester i Vasa är en utmärkt idé. Här finns goda förutsättningar för att hela familjen ska trivas. Vasa är en vacker sommarstad, närheten till havet gör att ett svalkande dopp vid en strand eller en läskande glass på en brygga alltid är tillgängliga. Boka gärna in någon av dessa programpunkter under din semester i Vasa, eller varför inte alla fem.

5 tips för din semester i Vasa

Hotell Astor

Vill du bo på ett gemytligt hotell under din semester i Vasa rekommenderas Hotel Astor, med centralt läge invid Vasa tågstation. Rummen är klassiska och inredda i antik stil. Här får du svensk service och äter en populär frukostbuffé som antagligen är stadens bästa. Här kan du läsa mer om Hotell Astor. Här hittar du alla hotell i Vasa.

Restaurant Strampen

Under din semester i Vasa måste du självklart äta gott, och infaller din semester sommartid är Strampen det självklara valet. Här är maten alltid god och personalen alltid trevlig. Restaurangen är belägen vid Inre Hamnen på Strandgatan med utsikt över vattnet, hamnen och strandpromenaden. Sätt dig ner på Strampens uteservering och njut av en fräsch lunch, en vällagad middag eller varför inte bara ett gott glas vin.

Kvarkens skärgård

Semester i Vasa - kvarken

Semester i Vasa – kvarken

Tack vare den snabba landhöjningen som präglar Vasa finns Kvarkens skärgård utanför staden med på Unescos världsarvslista. Därför är en tur ut i skärgården ett hett tips på aktivitet under din semester i Vasa. Du kan exempelvis ta en tur med något av Vasa skärgårdskryssnings Ab båtar m/s Tiira och m/s Tuulia. Tiirar trafikerar tidstabellenligt i Vasas inre skärgård under sommarmånaderna. Vill du inte ta dig ut på sjön rekommenderas i varje fall en utfärd över Finlands längsta bro till Replot.

Tropiclandia och Wasalandia

Är barnen med på semestern känns ett besök till äventyrsbadet Tropiclandia eller nöjesparken Wasalandia givet. Båda två är belägna på ön Vasklot, strax utanför Vasa centrum. Tropiclandia har både ett utomhus- och ett inomhusbad. Vid köp av biljett får du tillgång till båda. Tropiclandia håller öppet året runt, medan nöjesparken Wasalandia är öppen sommartid. På Wasalandia trivs speciellt de yngre barnen, men här hittas även åkattraktioner som kan vara väl så hisnande för såväl de äldre barnen som de vuxna.

Ylikiva

Självklart innehåller din semester i Vasa även ett besök på ett smarrigt café. Ylikva är ett nyöppnat ställe som slog upp sina dörrar på Handelsesplanaden i april 2014. Här kan du äta sopplunch under vardagarna. Du kan njuta av nygräddade våfflor med antingen söta eller salta fyllningar. Allt som serveras på Ylikiva görs på plats, för att kunderna ska ha en så angenäm matupplevelse som möjligt. Kaffet och teet serveras ur små kannor till borden. För barn finns ett lekrum på caféet och barnvagnen ryms med in. Caféet har även en butik varifrån du kan köpa med dig något vackert hem.

(Kvarken-bild av AleGranholm under CC-licens)

Mer läsning och fler hotell i staden här.
  • Vi vill gärna höra vad du tycker, kommentera här!
  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hotell i Vasa:

Original Sokos Hotel Vaakuna i Vasa

Original Sokos Hotel Vaakuna i Vasa Klicka här för att boka hotellet!

Original Sokos Hotel Vaakuna Vaasa är ett hotell i centrala Vasa. Hotellet finns i köpcentret Rewell Center och erbjuder sina kunder flera olika restaurangalternativ och nattklubben Sky på nionde våningen med utsikt över Vasa stad.

Best Western Hotel Vallonia i Vasa

Best Western Hotel Vallonia i Vasa Klicka här för att boka hotellet!

Best Western Vallonia är ett hotell i Vasa som ligger 4 km från centrum, nära Botniahallen. Hotellet erbjuder gratis parkering, gratis Wi-Fi och ett biljardrum, och vissa av rummen har till och med egen bastu.

Fler hotell i staden här.

Välj stad att boka hotell i