Så här tar du dig till eller från Helsingfors med färja.

Eftersom Helsingfors är en kuststad så kan du åka dit och därifrån med färja. Här skall vi kolla på de olika färjerutterna som finns till och från Helsingfors.

tallink silja färja helsingfors

Färjor från Helsingfors till andra länder.

Färja från Helsingfors till Tallinn

Till Tallinn kommer du från Helsingfors många gånger per dag. Viking Line, Tallink Silja och Eckeröline trafikerar livligt sundet mellan Helsingfors och Talllinn, och priserna är rätt så låga. Alla tre rederierna erbjuder både tur-, tur-retur-, dagskryssningar och bilplats. Färden tar mellan två och 4 timmar. Vill man komma snabbare över så finns också sommartid snabbfärjan Linda line. Färjorna avgår från terminalerna nära Salutorget eller terminalen i västra hamnen.

Färja från Helsingfors till Stockholm

Från Helsingfors till Stockholm kommer du med Tallink Silja och med Viking line. Du åker genom den vackra skärgården en del av resan, och vissa färjor stannar till på Åland för att släppa av eller ta på fler passagerare. Att ta färjan till eller från Stockholm är en rätt tidskrävande aktivitet, men med bra väder eller trevligt program på färjan så kan det bli en riktigt trevlig dag.

Färja från Helsingfors till Åland

Tallink Silja samt Viking line tar dig från Helsingfors till och från Åland. Det är ofta samma båt som sedan fortsätter till Stockholm.

Färja från Helsingfors till Tyskland

Med Finnlines kommer du från Helsingfors till Travemünde i Tyskland. Resan tar 28 timmar och är över 1100 kilometer. Finnlines har ibland också passagerartrafik till Rostock, men för tillfället gäller den rutten endast för logistik.

Färja från Helsingfors till Polen

Med Finnlines brukar man också kunna ta sig till Gdynia med färja, men tyvärr så verkar rutten vara pausad för passagerartrafik just nu. Vi hoppas så klart att rutten öppnas igen när vi närmar oss sommaren. För dig som ändå vill ha bilen med till Polen så rekommenderas att du tar färjan till Tallinn och kör dit, eller tar färjan till Stockholm (Från Helsingfors eller Åbo), och sen en annan färja från Sverige till Polen. Du kan läsa mer om färjorna från Sverige till Polen här: http://polen.guru/blog/farja-till-polen/

Färja från Helsingfors till St Petersburg

Med St Peter Line tar du dig till St Petersburg för en dag i staden, kryssning, eller linjetur. Resan tar ca 13 timmar, och du åker alltid iväg på kvällen och kommer fram på morgonen (gäller både tur/retur).

Övriga färjor du kan se i Helsingfors

Utöver dessa färjor så lägger också en hel del kryssningsfartyg till i Helsingfors under sommaren, och det finns även en del mindre färjor och båtar som tar besökare till olika öar i skärgården.

 

Mer läsning och fler hotell i staden här.
  • Vi vill gärna höra vad du tycker, kommentera här!
  • Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Booking.com

Hotell i Helsingfors:

Hilton Helsinki Kalastajatorppa

Hilton Helsinki Kalastajatorppa Klicka här för att boka hotellet!

Hilton Helsinki Kalastajatorppa ligger i ett lugnt, grönt område, 10 minuters bilresa från centrala Helsingfors. Som gäst kan du träna på hotellets gym utan extra kostnad. Även bastu, pool, restaurang med à la carte-meny och privat strand erbjuds. De luftkonditionerade rummen på hotellet har LCD-TV, skrivbord och minibar. I många rum ingår även vardagsrumsdel. I […]

Cumulus Hakaniemi

Cumulus Hakaniemi Klicka här för att boka hotellet!

Hotell Helsingfors Cumulus Hakaniemi ligger i den livliga stadsdelen Hagnäs, mindre än 5 minuters tunnelbaneresa från Helsingfors centralstation. Hotellet erbjuder gratis fast internet på rummen och tillgång till bastu.

Fler hotell i staden här.

Välj stad att boka hotell i