Vad kul att vi kommit igång på riktigt nu! Alla hotell i fyra städer som har svenskspråkig befolkning finns nu med på sidan!

De fyra första städerna

De fyra första städerna på HotellFinland.fi blev Jakobstad, Vasa, Åbo och Helsingfors. Vi vill helst veta så mycket som möjligt om städerna, vi vill kunna ge ordentlig information och inspiration om vad du kan göra i de olika städerna och ha tid att skriva trevliga texter om alla hotell  innan vi sätter ut dom på sidan, så därför började vi med de mest bekanta städerna. Jag bor själv både i Helsingfors och Jakobstad om vartannat, så dessa städer var mest naturliga att hugga in på först.

Hotell i Jakobstad

I Jakobstad finns egentligen bara 5 hotell, som sommartid verkar vara rätt så fullbokade, men nätter här och där hittas nog. Och söker man hotell i Jakobstad i sökfältet i headern på sidan så kan man även hitta lite hotell i närliggande trakter (Nykarleby, Kronoby, Karleby, etc). Läs mer om Jakobstad och hotellen som finns där här!

Hotell Jakobstad - Bild av gågatan

Hotell Jakobstad – Bild av gågatan

Hotell i Helsingfors

Den överlägset mest eftertraktade staden att boka hotell i är Helsingfors, så den staden fick också komma med från start. På sidan om hotell i Helsingfors kan du förutom att boka hotell också läsa lite om vad du kan göra i staden. Läs om vad du kan hitta på i huvudstaden i till höger på den sidan, eller klicka in dig direkt till sidan som handlar om saker att göra i Helsingfors här.

Natt i Helsingfors

Natt i Helsingfors

Hotell i Vasa

Vasa är den största staden i de svenskspråkiga delarna av Österbotten, så den skall så klart också med. Vasa är en vanlig studiestad för svenskspråkiga unga finländare, och deras föräldrar och bekanta behöver så klart någonstans att bo när de besöker staden. Vasa är också en industristad med många internationella företag, vilket gör behovet av hotell rätt stort. Kolla in, och boka hotell i Vasa här!

Solnedgång i vasa skärgård

Solnedgång i vasa skärgård

Hotell Åbo

Sommarstaden Åbo kom med som fjärde stad. Med den välbesökta festivalen Ruisrock, Mumindalen, skärgården och alla sverigefärjor så behöver också Finlands äldsta stad Åbo en hel del hotell. Läs om hotell i Åbo och om vad du kan göra i staden här!

Ett hotellrum i Åbo

Ett hotellrum i Åbo

Vad kommer sen då?

Vi fortsätter på det svenskspråkiga temat och sätter som nästa steg till hotell i Mariehamn och på Åland. Sedan täcker vi in resten av Österbotten och Nyland också innan vi drar oss in mot finskare områden som Tammerfors, Lahtis och Uleåborg. Du kan så klart redan nu boka hotell i hela Finland från framsidan också genom att skriva in den stad du vill ha hotell i i sökrutan.

Ha en trevlig hotellvistelse! Hälsningar Jonathan

  • Vi vill gärna höra vad du tycker, kommentera här!
  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Välj stad att boka hotell i