Det råder ingen brist på högklassiga hotell i Vasa, men som svenskspråkig vill man ju helst bli betjänad på sitt eget modersmål. I Vasa, som är en tvåspråkig stad, har svenskan en central roll och du kan på de flesta ställen i staden få service på det egna modersmålet. Tack vare Wasalines färjelinje som går mellan Vasa och Umeå känns grannen i väst nära, vilket höjer Vasas svenskspråkiga profil ytterligare. I Vasa finns flera hotell där du som gäst blir betjänad på svenska.

Hotell i Vasa med service på svenska

Ett av dessa är lägenhetshotellet Westbay Inn Apartment. Hotellet är beläget endast en femminuters bilresa från Kvarkens skärgård, som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Även Strömsö strand och flera spår för längdskidåkning finns inom nära räckhåll. På Westbay Inn bor du i lägenheter utrustade med bland annat spis, tvättmaskin och mikrovågsugn. Ifall man önskar kan man få frukosten serverad i lägenheten.

Ett annat hotell i Vasa som erbjuder sina gäster svensk service är Radisson Blu Royal Hotel. Det är ett miljövänligt och elegant hotell i centala Vasa. På hotellet finns en takvåning med två pooler, bastu och en fin panoramautsikt över staden. Hotellet inhyser två restasuranger, varav den ena, Fransmanni Restaurant, har specialiserat sig på franskinspirerad mat. Radisson Blu Royal Hotels personal hjälper dig gärna ifall du vill åka ut på en båt- eller fisketur i Vasa skärgård.

Även det gemytliga Hotel Astor ger service på svenska åt sina gäster. Hotel Astor är beläget invid Vasa tågstation. Här bor man i klassiska rum inredda med antik stil och möblemang. Hotellet erbjuder sina gäster en populär frukostbuffé. Här finns en bar och ett bibliotek för den som vill ha en avkopplande stund.

I Vasa hittar man också det lyxiga Hotel Kantarellis där du som svenskspråkig gäst blir bemött på det egna modersmålet. Här erbjuds gästerna unikt inredda rum med egen bastu, samt egna badrockar och tofflor. Vissa av de vackra rummen är utrustade med bubbelbadkar. I hotellets restaurang Kantarellis kan du bli serverad såväl traditionella finländska rätter som franskinspirerade rätter.

På ön Vasklot i Vasa finns nöjesparken Wasalandia samt äventyrsbadet Tropiclandia. I anslutning till dessa finns Spa Hotel Rantasipi Tropiclandia. Där erbjuds du, utöver det 1 100 m² stora äventyrsbadet med vattenrutschbanor och bubbelpooler, också möjlighet till massage och skönhetsbehandlingar. Det finns även ett solarium och ett lekrum där barnen kommer att trivas. I restaurangen serveras finska och internationella rätter. På Spa Hotel Rantasipi Tropiclandia får du som gäst service på svenska.

Mer läsning och fler hotell i staden här.
  • Vi vill gärna höra vad du tycker, kommentera här!
  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hotell i Vasa:

Original Sokos Hotel Vaakuna i Vasa

Original Sokos Hotel Vaakuna i Vasa Klicka här för att boka hotellet!

Original Sokos Hotel Vaakuna Vaasa är ett hotell i centrala Vasa. Hotellet finns i köpcentret Rewell Center och erbjuder sina kunder flera olika restaurangalternativ och nattklubben Sky på nionde våningen med utsikt över Vasa stad.

Best Western Hotel Vallonia i Vasa

Best Western Hotel Vallonia i Vasa Klicka här för att boka hotellet!

Best Western Vallonia är ett hotell i Vasa som ligger 4 km från centrum, nära Botniahallen. Hotellet erbjuder gratis parkering, gratis Wi-Fi och ett biljardrum, och vissa av rummen har till och med egen bastu.

Fler hotell i staden här.

Välj stad att boka hotell i