I Vasa finns caféer i alla smaker. Här finns de stora cafékedjorna, de lokala konditorierna och de personliga, mysiga kaffeställena. Är du sugen på en kopp kaffe, något sött eller salt är något av dessa fem caféer i Vasa värda ditt besök.

Café de Paris

I Rewell Center finns Café de Paris, ett mysigt litet krypin i den absoluta stadskärnan och en klassiker bland caféer i Vasa. Här är delikatesserna franskinspirerade och det gedigna kaffeutbudet rymmer inte mindre än 30 sorter. Den ljuvliga kakaon görs på riktig choklad. För den sötsugna rekommenderas de frasiga, nygräddade våfflorna. På Café de Paris kan du även äta dagens lunch. Känner du för att lyxa till vardagen kan du bjuda någon du tycker om på en champagnefrukost på caféet.

Raawka

Vill du ha en caféupplevels som skiljer sig lite från den klassiska, rekommenderas ett besök till Brändöcafét Raawka. Raawka är ett ekologiskt café med raw food som specialitet. Alla produkter som serveras är gluten- och sockerfria. Kaffet och alla övriga produkter är ekologiska, med vision att uppmuntra ett miljömedvetet och hälsosamt tänkande. Miljön är trivsam och menyn är varierad och erbjuder kaffe, te, smoothies, lunchalternativ och bakverk.

Sweet Vasa

På Hovrättsesplanaden i centrum finns det trendiga och underbara Sweet Vasa. Här serveras fräscha sallader, antingen färdigt komponerade eller enligt eget önskemål. På Sweet Vasa finns kanske stans bästa tårtor och bakelser och gottegrisen är antagligen belåten efter ett besök på caféet.

Ylikiva

I april 2014 slog caféet Ylikiva upp sina dörrar på Handelsesplanaden i Vasa och är således en nykomling bland caféer i Vasa. Lunchsoppa serveras på vardagar och våfflor gräddas med såväl salta som söta fyllningar. Caféet vill bjuda sina kunder på en så angenäm matstund eller fika som möjligt, alla kakor, piroger, våfflor och soppor görs på plats. På Ylikiva dricker man sitt kaffe eller te i vardagsrumsmiljö serverad ur små kannor vid borden. Du behöver inte tveka att ta dina barn och din barnvagn med till Ylikiva. Här finns ett lekrum där barnen kan ha kul medan de vuxna trivs över en kaffekopp. Barnvagnen ryms med in på Ylikiva. Till caféet hör även en liten butik där du kan köpa fina saker.

Wasa Konditori

I Vasa Saluhall på Vasaesplanaden finns Wasa Konditori. Här kan du avnjuta en läcker, ekologisk lunch eller dricka en kopp kaffe mitt i Saluhallens kommers. Caféet fungerar som återförsäljare för flera lokala bageriproducenter, vilket garanterar att du kommer hitta något som faller dig i smaken. Från Wasa Konditori kan du även köpa hem utsökta bakelser, tårtor och smörgåstårtor till olika festligheter.

Mer läsning och fler hotell i staden här.
  • Vi vill gärna höra vad du tycker, kommentera här!
  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hotell i Vasa:

Original Sokos Hotel Vaakuna i Vasa

Original Sokos Hotel Vaakuna i Vasa Klicka här för att boka hotellet!

Original Sokos Hotel Vaakuna Vaasa är ett hotell i centrala Vasa. Hotellet finns i köpcentret Rewell Center och erbjuder sina kunder flera olika restaurangalternativ och nattklubben Sky på nionde våningen med utsikt över Vasa stad.

Best Western Hotel Vallonia i Vasa

Best Western Hotel Vallonia i Vasa Klicka här för att boka hotellet!

Best Western Vallonia är ett hotell i Vasa som ligger 4 km från centrum, nära Botniahallen. Hotellet erbjuder gratis parkering, gratis Wi-Fi och ett biljardrum, och vissa av rummen har till och med egen bastu.

Fler hotell i staden här.

Välj stad att boka hotell i