Visste du att finländare dricker mest rostat kaffe i hela världen? Tack vare detta har Helsingfors har ett stort caféutbud, där du hittar allt från små take-away caféer till caféer med matiga lunchmenyer. Här har vi listat Helsingfors topp fem caféer som finns utspridda runt om i staden. Prisklassen varierar något från café till café, men alla caféer har bra service och fina smakupplevelser.

Topp fem caféer i Helsingfors

Här kommer en topplista för att hjälpa dig hitta ditt eget favorit-café i Helsingfors.

1. Fazer café

Fazer café är idag en modern klassiker i centrum av Helsingfors. Caféet är grundat av Karl Fazer, som är känd för den goda chokladen och goda bakverken. I anslutning till caféet finns en delikatessbutik med bröd, tårtor och choklad, allt förstås från Fazer. På Fazers café kan du njuta av bland annat många goda tesorter, och du fika Fazer-godis eller varför inte en god chokladtårta. På Fazers café kan du också äta lättare luncher som exempelvis soppor, sallader och matiga smörgåsar. Fazers café är också känt för sitt fina skyltfönster som alltid är snyggt dekorerat enligt årstiden.

Café Helsingfors Fazer

 

2. Café Ekberg

Café Ekberg är en klassiker inom finsk café- och konditorikultur som funnits sedan 1852. Café Ekberg är känt för den avslappnande miljön och goda handgjorda bakverk. Från delikatessbutiken kan du köpa något gott hem också. På Ekbergs café i centrum av Helsingfors hittar du också sallader och smörgåsar till lunchen av bästa kvalitet och bufféfrukosten är också mycket populär.

cafe helsingfors

3. La Torrefazione

La Torrefazione (La Torre) är ett populärt café på Alexandersgatan, centrum av Helsingfors. Caféet kallas för ett caférosteri och satsar på riktigt gott rostat kaffe av bästa kvalitet. På caféet serveras också frukost och lunch av goda råvaror. Till lunch kan du välja mellan exempelvis sallad, pasta och risotto, och på helgerna serveras brunch där du kan välja mellan en finsk eller europeisk meny.

cafe helsingfors torrefazione

4. Cafe Esplanad

Café Esplanad är, som namnet avslöjar, beläget på Esplanaden i centrum av Helsingfors. Café Esplanad är ett mysigt café som är känt för sin mellaneuropeiska stil, och på caféet kan du avnjuta Helsingfors största örfilar (kanelbullar) eller varför inte någon av de många bakelserna? På café Esplanad kan du också välja mellan ett stort utbud av soppor, smörgåsar och goda sallader till lunchen.

cafe helsingfors esplanade

5. Café Regatta

Café Regatta är ett mysigt friluftscafé, mycket annorlunda från de övriga caféerna på denna lista. Café Regatta är beläget vid sjön nära Sandudden och är öppet enligt vädret, oftast från soluppgång till solnedgång. Café Regatta är ett litet café med gammal inredning, där majoriteten av cafébesökarna sitter utomhus soliga dagar. På Café Regatta kan man grilla korv över den öppna elden, eller varför inte ta en påfyllning kaffe och få fem cent tillbaka av priset? På caféet serveras också goda bakverk som ska avnjutas medan du njuter av den fina utsikten över sjön.

cafe Helsingfors regatta

Dessa fem exempel var exempel på de bästa caféerna i Helsingfors, men finns ännu hur många caféer i Helsingfors som helst. Längs med Brunnsparken och Eirastranden finns också mysiga caféer med utsikt över havet, och i varannat gathörn hittar man flera mysiga caféer. Det är lätt att hitta ett café i Helsingfors att gilla!

Mer läsning och fler hotell i staden här.
  • Vi vill gärna höra vad du tycker, kommentera här!
  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Booking.com

Hotell i Helsingfors:

Scandic Park Helsinki

Scandic Park Helsinki Klicka här för att boka hotellet!

Scandic Continentals (Scandic Park Helsinki) 9-våningshotell ligger 10 minuters promenad från Helsingfors centrum och Olympiastadion. Här erbjuds traditionell nordisk mat och gratis Wi-Fi. Det finns även bastur samt en pool på översta våningen. De rymliga rummen på Scandic Continental Hotel har luftkonditionering, satellit-TV och badrum med golvvärme. Restaurant Lastu serverar typiska regionala rätter, såsom gravad […]

Apartment Hotel Aallonkoti

Apartment Hotel Aallonkoti Klicka här för att boka hotellet!

Apartment Hotel Aallonkoti med moderna och centralt belägna lägenheter öppnade i maj 2013. Boendet ligger endast 6 minuters promenad från Helsingfors centralstation. Samtliga lägenheter har gratis Wi-Fi och en möblerad terrass med utsikt över Finlandiaparken. Alla lägenheter på Apartment Hotel Aallonkoti är modernt inredda och utrustade med DVD-spelare, dockningsstation för iPod och spelkonsol. De har […]

Fler hotell i staden här.

Välj stad att boka hotell i