I Helsingfors finns restauranger så det räcker och blir över, och du hittar alltid något som faller dig i smaken. Men att hitta de allra bästa restaurangerna i Helsingfors är inte lätt, så därför har vi gjort en topplista med Helsingfors topp fem restauranger för att hjälpa dig på traven.

Restauranger Helsingfors

Här listar vi de allra bästa restaurangerna i Helsingfors, som garanterat utlovar de bästa smakerna och en fin matupplevelse. Kom ihåg att det kan löna sig att boka bord på förhand till dessa fina och lyxiga restauranger.

1. Olo

Olo är en restaurang med modern skandinavisk mat med högklassiga råvaror och klara, enkla smaker. Olo finns på Kaserngatan nära Esplanaden i centrum av Helsingfors. Olo har en Michelin-stjärna. Lunch kostar mellan 33 och 67 euro och middag mellan 57 och 132 euro per person.

restaurang helsingfors olo

2. Muru

Muru, som är en restaurang i bistro-stil, har en meny som dagligen ändras. Från den dagliga menyn kan du välja mellan högklassiga maträtter från dagens lista eller hitta alternativ från Bistro-menyn. Du kan välja exempelvis två rätter för 36 euro, eller hela 6-rätters menyn för 52 euro.

restaurang Helsingfors

3. Farang

Farang är en modern sydost-asiatisk restaurang i Helsingfors. Farang erbjuder exotiska smaker från öst och en avslappnad stämning i utrymmen från Helsingfors konsthall. Restaurangen har också ett café som betjänar när konsthallen är öppen. Farang restaurang finns intill riksdagshuset i centrum av Helsingfors.

farang restaurang Helsingfors

4. Chez Dominique

Chez Dominique är en restaurang i centrum av Helsingfors med smaker från Norden och Frankrike. Chez Dominique är grundat av kände kocken Hans Välimäki och har två Michelin-stjärnor. Menyn ändras några gånger per år i takt med de växlande årstiderna. För en meny (fyra- till niorätters) betlar du 119 till 175 euro, och en huvudrätt cirka 60 euro.

restaurang Helsingfors chez dominique

5. Savoy

Savoy är en klassisk finsk restaurang i centrum av Helsingfors som grundats för mera än 75 år sedan. Savoy är inrett av Alvar Aalto och sommartid kan du njuta av en magnifik utsikt över staden medan du äter. På Savoy kan du exempelvis äta vorschmack och vildren från à la carte-menyn och grillad sik eller glaserad kalvkind från lunch-menyn.

savoy restaurang helsingfors

Testa någon av dessa restauranger i Helsingfors för en fin smakupplevelse! Helsingfors fina restaurangutbud kommer inte att göra dig besviken!

Vill du fokusera på de bästa hamburgarna i Helsingfors så hittar du dem här: Top 5 hamburgare i Helsingfors.

 

Mer läsning och fler hotell i staden här.
  • Vi vill gärna höra vad du tycker, kommentera här!
  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Booking.com

Hotell i Helsingfors:

Scandic Simonkenttä

Scandic Simonkenttä Klicka här för att boka hotellet!

Scandic Simonkenttä ligger 200 meter från Helsingfors centralstation och 400 meter från shoppingområdet Esplanaden. Här får du gratis Wi-Fi och gratis tillgång till bastu och gym. Rummen på hotellet har luftkonditionering, trägolv och satellit-TV. På hotellet finns också en affär som är öppen 24 timmar, en terrass och gratis utlåning av cyklar och gångstavar. Lobbyrestaurangen […]

Hostel Domus Academica

Hostel Domus Academica Klicka här för att boka hotellet!

Hostel Academica är ett hotell där du verkligen känner dig som hemma, mitt i de centrala delarna av Helsingfors. På somrarna fylls Hostel Domus Academicas 326 rymliga och ljusa rum av både backpackers som kongressresenärer. Flera av rummen totalrenoverades under sommaren 2011. Samtliga renoverade rum har inretts med härliga finländska möbler och textilier.

Fler hotell i staden här.

Välj stad att boka hotell i