I Vasa kommer du hitta en restaurang som passar dig, oavsett vilken typ av rätt eller kök du är sugen på. Här följer fem av stadens många restauranger som har det lilla extra som skiljer dem från den stora massan.

5 restauranger i Vasa värda ett besök

Strampen

restaurang vasa

Besöker du Vasa sommartid känns det givet att maten intas på sommarrestaurangen Strampen. Vid Inre Hamnen på Strandgatan hittar du detta anrika ställe, en pärla bland restauranger i Vasa. På Strampen äter du en välgjord lunch eller middag, tillagad och serverad av proffsig och vänlig personal. Vill du njuta av ett glas vin en vacker sommarkväll är Strampens uteservering med utsikt över hamnen och vattnet, det självklara valet.

Restaurang Gustav Wasa

Söker du ett lite exklusivare ställe rekommenderas Gustav Wasa. I centrum av Vasa, inhyst i sekelgammal kolkällare hittar du middagsrestaurangen. Här serveras mar anpassad efter den rådande årstiden. På Gustav Wasa kan du pröva på GW7, som är restaurangens specialitet. Det är en sjurätters middag som högst troligt kommer uppskattas av smaklökarna.

Kaffehuset August

Ett utmärkt ställe för lunch, men fungerar också fint om du känner dig sugen på en lättare middag i en lägre prisklass. På Hovrättsesplanaden, mitt i stadskärnan, hittas Kaffehuset August. Här erbjuds dagligen flera goda lunchalternativ och alltid lika fräscha sallader. Fisken som serveras är dagsfärsk och kommer från lokala producenter.

Magokoro

Du hittar många internationella restauranger i Vasa. I Rewell Center hittas en av de allra bästa, japanska Magokoro. Här serveras fräscha, ekologiska och årstidsanpassade rätter. Befinner du dig i Vasa och är sugen på sushi är Magokoro absolut stället att söka upp. Här kan du också dricka japanskt öl och risvin.

Ett rum och kök

På andra våningen på Hovrättsesplanaden i Vasas absoluta centrum finns restaurangen ”Ett rum o kök”. Under de få år stället varit öppet har det snabbt blivit ett av Vasas trendigaste och populäraste ställen, och det är lätt att förstå varför. I den avslappnade miljön kan du njuta av en härlig frukost, flera delikata lunchalternativ eller varför inte en god middag kvällstid.

Mer läsning och fler hotell i staden här.
  • Vi vill gärna höra vad du tycker, kommentera här!
  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hotell i Vasa:

Original Sokos Hotel Vaakuna i Vasa

Original Sokos Hotel Vaakuna i Vasa Klicka här för att boka hotellet!

Original Sokos Hotel Vaakuna Vaasa är ett hotell i centrala Vasa. Hotellet finns i köpcentret Rewell Center och erbjuder sina kunder flera olika restaurangalternativ och nattklubben Sky på nionde våningen med utsikt över Vasa stad.

Best Western Hotel Vallonia i Vasa

Best Western Hotel Vallonia i Vasa Klicka här för att boka hotellet!

Best Western Vallonia är ett hotell i Vasa som ligger 4 km från centrum, nära Botniahallen. Hotellet erbjuder gratis parkering, gratis Wi-Fi och ett biljardrum, och vissa av rummen har till och med egen bastu.

Fler hotell i staden här.

Välj stad att boka hotell i