Har man lite extra pengar för övernattning på hotell så kan man alltid lyxa till det och ta in på ett designhotell. Designhotell är sådana som satsat lite extra på inredningen och ofta gjort rummen lite individuella. Här följer nu ett urval hotell i Helsingfors som du bör testa ifall du ofta besöker staden och uppskattar design och individualitet.

Top 3 designhotell i Helsingfors

1. Urban Hotel GLO

Glo Hotel Kluuvi

Hotellet på Glogatan är ett mycket uppskattat hotell i Helsingfors ifall du frågar gästerna. De individuellt inredda och rymliga rummen passar utmärkt för kräsna resenärer. Hotell Glo ligger mycket centralt, i samma byggnad som hotellet finns även en hel del restauranger och i direkt anslutning till hotellet finns även shoppingallerian Esplanaden. I hotellet bör du helt klart ta en drink på mysiga GLO-baren också.

2. Klaus K investerar i finsk identitet

Hotel Klaus K

Bulevardens hotell med namnet Klaus K är förmodligen de mest kända designhotellet i Helsingfors. I interiören syns den moderna finska identiteten;  influenserna kommer från Kalevala, men linjerna och stilen är ändå fräscha och moderna. I lobbyn och nedervåningen på Club Forge bidrar en hemmalik inredning till trivseln. I läshörnan sitter du med fördel tidigt på kvällen och lutar dig tillbaka med god bok, en kopp kaffe eller ett glas vin. Senare på kvällen förvandlas den dock till en trendig nattklubb. Vill du skämma bort dig så ligger Helsingfors Day Spa i samma komplex, dit du kan slinka in för skönhetsbehandlingar och avkoppling.

3. Sist men inte minst Boutique Hotel Haven

Hotel Haven

Boutique Hotel Haven som öppnades 2009 erbjuder  en mysig och bekväm lyxövernattning. Haven är Finlands första Small Luxury Hotels of the World. Alla 77 rum är individuellt inredda och har utsikt över det livliga torget och erbjuder den mest genuina andan du kan finna i ett hotell i Helsingfors. I hotellet finns tillsammans med ett spa också tre utmärkta restauranger.

Hoppas du hittar ditt favoritdesignhotell och skall trivas där!

Relaterat till designhotell

Hotell Dorsia i Göteborg satsade på unik design och använder designradiatorer i sitt värmesystem och vann därmed priset “Årets krogmiljö 2013”. Läs mer på Cleverheating.se

Mer läsning och fler hotell i staden här.
  • Vi vill gärna höra vad du tycker, kommentera här!
  • Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Booking.com

Hotell i Helsingfors:

Hilton Helsinki Kalastajatorppa

Hilton Helsinki Kalastajatorppa Klicka här för att boka hotellet!

Hilton Helsinki Kalastajatorppa ligger i ett lugnt, grönt område, 10 minuters bilresa från centrala Helsingfors. Som gäst kan du träna på hotellets gym utan extra kostnad. Även bastu, pool, restaurang med à la carte-meny och privat strand erbjuds. De luftkonditionerade rummen på hotellet har LCD-TV, skrivbord och minibar. I många rum ingår även vardagsrumsdel. I […]

Cumulus Hakaniemi

Cumulus Hakaniemi Klicka här för att boka hotellet!

Hotell Helsingfors Cumulus Hakaniemi ligger i den livliga stadsdelen Hagnäs, mindre än 5 minuters tunnelbaneresa från Helsingfors centralstation. Hotellet erbjuder gratis fast internet på rummen och tillgång till bastu.

Fler hotell i staden här.

Välj stad att boka hotell i