Nyöppnade Friends and burgers från Jakobstad tar förstaplatsen på topplistan för den bästa hamburgaren i Helsingfors. Friends and burgers är en fast casual -restaurang där du beställer från disken, och maten hämtas när den är klar. Allt tillagas på beställning.

Fast Casual? Fast casual är ett mellanting mellan snabbmat och fine-dining, konceptet är vanligt i USA och passar utmärkt för en hamburgerrestaurang.

hamburgare i helsingfors friends4

Friends and burgers

Friends and burgers startades av 6 “friends” från Jakobstad, och deras mål är att servera hamburgare på samma sätt som om de skulle bjuda sina vänner på hamburgare hemma. Det vill säga, endast det bästa duger, och de skall serveras med ett leende.

Friends and burgers görs allt av kvalitetsråvaror som alltid är så lokala och tillsatsfria som möjligt. Biffen är gjord av kött som aldrig blivit fruset, och mals på stället. Fyllningen i burgarna är sparsam för att ge så mycket ära som möjligt till biffen och den hemgjorda majonäsen.  Pommes frites är gjorda på stället, och trippelkokas för ultimat krispighet och smak.

Så här gör Friends and burgers sina hamburgare

Pris: En hamburgermåltid kostar ca 11 € och då ingår dricka och hemgjorda, trippelfried pommes.

Friends and burgers helsingfors

Vårt omdöme:

Nya restaurangen i Helsingfors är trivsamt inredd, och personalen trevlig. Den bästa burgaren enligt vår smak är Friends Cheese & Onion, som inte innehåller något extra, utan endast biff, majonäs, ost och lök. Burgaren “Friends burger” som är snarlik men med sallad och tomat istället för lök får även den ett högt betyg. Vi betalade dessutom gärna en euro extra för att få dipp till pommesen, och favoritdippet blev för min del “friends mayo”, medan de andra i sällskapet föredrog den rätt vitlöksstarka Aiolin.

friends9-640x427

friends1-640x427

Det lönar sig helt klart att besöka friends and burgers om du är i Helsingfors eller i Jakobstad.

Hitta hit: Friends and burgers finns mitt i Helsingfors nära järnvägsstationen, närmare bestämt på Mikaelsgatan 8.

Läs mer: Friendsandburgers.fi eller deras Facebooksida

Mer läsning och fler hotell i staden här.
 • Vi vill gärna höra vad du tycker, kommentera här!
 • Ett svar till “Friends and burgers Helsingfors – Ny hamburgerkedja i staden”

  1. ROBET ROB LAHTI skriver:

   Var där med min småkusin från Borgå och tog in ett helt lass med burgare vi hade också våra damer med oss Rasmus blev så förvånad över stället han älskar bugare så han har varit dit med sina kompisar många gånger så det är lite roligt att jag som kommer frrån Ålands Islands mitt namn är förrestern Mr Rob hade Robs steakhouse & pizzeria i 8 år i MARIEHAMN jag skulle vara intresserad att ta FRIENDS BURGERS till Mariehamn eller Åland vad tror ni hör av er om det låter intressant………. Med vänlig hälsning. Mr Rob Lahti

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Booking.com

Hotell i Helsingfors:

Hotel Klaus K

Hotel Klaus K Klicka här för att boka hotellet!

Hotel Klaus K ligger endast 400 meter från shoppingstråket Esplanadparken. På hotellet finns en populär nattklubb och fri tillgång till ett gym. Rummen är utrustade med gratis Wi-Fi, LCD-TV och lyxiga sängar. Rummen på hotellet är ljudisolerade och är inredda efter den finska, episka dikten Kalevala. Vissa rum har ett badkar och utsikt över Helsingfors […]

Radisson Blu Royal Hotel, Helsinki

Radisson Blu Royal Hotel, Helsinki Klicka här för att boka hotellet!

Radisson Blu Royal Hotel, Helsinki ligger mittemot shoppingcentret Kampen i centrala Helsingfors. Det ligger också 100 meter från tunnelbanestationen Kampen. På hotellet får man gratis tillgång till bastu. Rummen på hotellet har designmöbler, luftkonditionering, lyxiga sängar och badrum i marmor. Vissa rum har platt-tv och en nespressomaskin. Vissa av rummen har designats av en av […]

Fler hotell i staden här.

Välj stad att boka hotell i