I Vasa är det tätt bland museerna och oavsett intresseområde lär du hitta ett lämpligt alternativ. Här presenteras fem museer som kan vara värda att ta en extra titt på.

5 Museum i Vasa

Kuntsi

Kuntis museum för modern konst har varit öppet för allmänheten sedan 2007. Kuntsis stiftelses konstsamling är en av Finlands mest framstående. Kuntsi är ett av de museum i Vasa som verkligen passar alla. Utrymmena är rullstolsanpassade och på muséet ordnas speciella program och guidningar lämpade för skolelever. Här hittar du ständigt intressanta utställningar över moderna konstnärer.

Stundars hembygdsmuseum

I Korsholm hittar du det stora, ständigt levande kulturcentret Stundars, en klassiker bland museum i Vasa. På området finns ett 60-tal byggnader, bland annat lanthandel, bondgård, skola och hantverkarstugor. Här ordnas konstutställningar och olika kulturevenemang. På området finns butik, café och restaurang. Stundars passar för hela familjen och barnen kommer garanterat att uppskatta besöket.

Brages friluftsmuseum

I närheten av centrum, endast en kort promenad bort, hittar man det natursköna Brage friluftsmuseum. På museiområdet finns en gårdsenhet med spännande allmogebyggnader och interiörer från 1800-talet. Här finns alltid den fina brudstugan och det färggranna flickloftet till beskådande. Här ordnas även tidsresor för barn.

Tikanojas konsthem

I ett tidigare köpmannahem finns Tikanojas konsthem med en gedigen konstsamling. Här hittas alster av såväl finländska som utländska konstnärer. Gustave Coubert, Edgar Degas, Pablo Picasso är bara några av namnen vars verk som kan beskådas på Tikanojas. Under somrarna ordnas här omfattande temautställningar.

Vasa sjöfartsmuseum

Vasa har genom tiderna varit en viktigt sjöfarts- och handelsstad. Sjöfartsmuseet är det museum i Vasa där du får bekanta dig med de lokala sjöfartstraditionerna från 1800-talets skeppsbygganden till kryssningsfartygen från idag. På Vasa sjöfartsmuseum hittas spännande miniatyrmodeller, föremål och fotografier. Även fynd från skeppsvrak kan beskådas. Ett av de mest spännande objekten är en 100 kg tung dykardräkt från 1900-talets början. Museet hittar du på stranden vid Brändö sund. Här fanns i 150 år centrum för Vasa yttre hamn och skeppsbyggeri.

Mer läsning och fler hotell i staden här.
  • Vi vill gärna höra vad du tycker, kommentera här!
  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hotell i Vasa:

Original Sokos Hotel Vaakuna i Vasa

Original Sokos Hotel Vaakuna i Vasa Klicka här för att boka hotellet!

Original Sokos Hotel Vaakuna Vaasa är ett hotell i centrala Vasa. Hotellet finns i köpcentret Rewell Center och erbjuder sina kunder flera olika restaurangalternativ och nattklubben Sky på nionde våningen med utsikt över Vasa stad.

Best Western Hotel Vallonia i Vasa

Best Western Hotel Vallonia i Vasa Klicka här för att boka hotellet!

Best Western Vallonia är ett hotell i Vasa som ligger 4 km från centrum, nära Botniahallen. Hotellet erbjuder gratis parkering, gratis Wi-Fi och ett biljardrum, och vissa av rummen har till och med egen bastu.

Fler hotell i staden här.

Välj stad att boka hotell i