Jakobstad är en rätt så liten stad men som ändå har förvånansvärt många restauranger om man bara kikar lite extra kring hörnen. Restaurangerna i Jakobstad varierar i smak och prisklass, men det finns ändå något för alla smaklökar. Nu ska vi kolla in vilka restauranger som finns i Jakobstad så vet du var du kan börja ditt letande efter god mat i den lilla staden!

Restauranger i Jakobstad

Vi tipsar först om våra egna topp 5-favoriter, och längre ner hittar du en lista över alla restauranger i Jakobstad.

friends and burgers restauranger i jakobstadFriends and Burgers

Nyöppnade Friends and Burgers mitt i staden erbjuder någonting mitt emellan snabbmat och ”middagsmat”, nämligen mat i konceptet ”Fast casual”. De har goda hemgjorda hamburgare av lokala råvaror och med så lite tillsatsämnen som möjligt. Biffen som är gjord av högrev har dessutom aldrig varit frusen. En hip restaurang som helt klart skulle passa i Stockholm eller Berlin, men som finns i Jakobstad.

Fäboda café och kitchen

Fäboda café och kitchen är en ny sommarrestaurang som befinner sig ute vid natursköna Fäboda, Jakobstadsbornas badstrand-paradis, som ligger ca 10 kilometer från centrum. Fäboda café och kitchen satsar på högklassiga maträtter i europeisk stil med bland annat egen fond och inhemska lokalproducerade råvaror för de allra bästa smakerna. På Restaurang Fäboda café och kitchen kan du avnjuta till exempel högklassiga hamburgare och exklusivt hemgjort kaffe.

restauranger jakobstad

På Fäboda Café och Kitchen hittar du denna utsikt från fönstret.

finlands bästa hamburgare fäboda

Landet bästa hamburgare på Fäboda?

Fäboda har dessutom en av Finlands bästa hamburgare, konstaterade en hel del större matbloggar under Fäbödas hamburgarmånad. Läs mer om det här!

Duende Bistro & Café

Duende är en nyöppnad restaurang i Jakobstad som bjuder på utsökt mat i spanska flavörer. Duende är ett bistro och café som serverar buffet-lunch på vardagar och är omtyckt lunchställe hos ortsborna. På Duende hittar du också många goda tapas att välja mellan kvällstid, och på fredagar är det tapas-buffé som gäller.

O’learys

O’learys är en populär restaurang i Jakobstad för sportintresserade män som gillar hamburgare. O’learys-kedjan som öppnat första finska restaurangen i lilla Jakobstad serverar amerikansk mat i en sportig omgivning. I restaurangen finns stora TV-skärmar som visar sport, och på väggarna hänger mängden av idrottsprofiler. Om du vill ha en hamburgare i centrum ska du söka dig hit!

o'learys restaurang jakobstad

På O’learys finns också många ölsorter att välja mellan.

Hotell Epoque

Förutom att Hotell Epoque har fina hotellrum, så serveras här riktigt bra mat. Restaurangen på Hotell Epoque bjuder på både lunchbuffé och á la carte-rätter i en fin omgivning. A la carte-rätterna innehåller både fräscha skaldjursalternativ och saftiga nöträtter.

Asian Garden

Asian Garden är en asiatisk restaurang i centrum av staden. Asian Garden är en populär lunchrestaurang för ortsbor, och på Asian Garden kan man också äta à la carte med asiatiska smaker.

Övriga restauranger i Jakobstad:

 • Bistro & Wine Bar Ludwig
 • Ebba
 • Gourmet Garage (beställningsrestaurang)
 • Hotel Vega
 • Jugend Restaurant
 • Kumar’s
 • Per Brahe (beställningsrestaurang)
 • Saigin Diner
 • Sesam
 • Yrkeskocken

Det finns alltså flera restauranger i Jakobstad än man skulle kunna tro! Hoppas du hittar din favorit!

Mer läsning och fler hotell i staden här.
 • Vi vill gärna höra vad du tycker, kommentera här!
 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hotell i Jakobstad:

Hotell Epoque i Jakobstad

Hotell Epoque i Jakobstad Klicka här för att boka hotellet!

Hotell Epoque är det finaste hotellet i Jakobstad med fyra stjärnor som har en lyxig interiör i och med att hotellet är byggt i ett gammalt tullhus och är snyggt inrett i modern stil. Hotell Epoque passar både för businessmannen med klass och för det förälskade paret på en lyxig weekend.

Stadshotellet i Jakobstad

Stadshotellet i Jakobstad Klicka här för att boka hotellet!

Stadshotellet i Jakobstad är det äldsta i staden. Stadshotellet finns mitt i centrum och är smakfullt inrett i klassisk modern stil. Hotellet har också en populär nattklubb och bar, och i samma byggnad finns också restaurangerna O’Lerarys, Ludvig och restaurang Per Brahe.

Fler hotell i staden här.

Välj stad att boka hotell i