Har Jakobstad Finlands bästa hamburgare? Det har varit en aktuell fråga under sensommaren när en av stadens trevligare restauranger förlängde sin verksamhet en månad längre och utmanade sig själva att göra finlands bästa hamburgare, och bjöd in stora matvänner för att testa om påståendet höll stånd.

Fäboda Cafe & Kitchen utmanade sig själva att göra Finlands bästa burgare:

Fäboda Cafe & Kitchen ordnade i September en hamburgermånad där de utmanade sig att göra Finlands bästa hamburgare. För att få så många som möjligt att testa hamburgaren så ordnades även en gratis hamburgertaxi till restaurangen från Jakobstads Centrum. Hur gick det då, lyckades restaurangen med utmaningen att skapa Finlands bästa hamburgare?

Hamburgarens smak

Vi på HotellJakobstad har testat hamburgaren, och kan helt klart säga att den hamnar i top-3 bland Finlands burgare. Dock så testade vi den redan under sommaren, och ryktet säger att den blev bättre ju längre tiden gick, och att den var som bäst under hamburgarmånaden september. Vi kollar vad andra har sagt om hamburgaren istället!

finlands bästa hamburgare fäboda

Fäboda Premium hamburgaren

Sagt om hamburgaren:

1. Sivumaku-bloggen (En av Finlands största matbloggar, på MTV3) säger så här

Suomen paras burgeri? Tämä teksti on melkoista suitsutusta tarjotun herkuttelureissun jälkeen. Kaikki on kuitenkin vilpitöntä ja pidän Fäboda Cafe & Kitchenin burgereita tähän mennessä maan parhaina. En tietenkään ole vielä maistanut kaikkea, mitä Suomi-neito tarjoaa, joten ottaisin mielelläni vastaan vinkkejä…

Läs hela inlägget på finska här: Fäboda restaurangreview hos Sivumaku.

Citatet snabbt översatt: Finlands bästa burgare? Denna text är rätt vinklad så här direkt efter att jag blev bjuden på denna delikatessresa. Allt är dock uppriktigt skrivet, och jag tycker att Fäboda Cafe & Kitchens hamburgare så här långt är Finlands bästa. Jag har så klart inte ännu smakat allt som Finland har att erbjuda, så jag tar gärna emot förslag…

2. Kipparinmorsian (matblogg) säger så här om Fäboda och hamburgaren

My kind of burgerplace – Fäboda Cafe & Kitchen

Källa: KipparinMorsian matbloggen (På finska)

3. FreddKay InJoy & Death by burgers

På burgerälskaren FreddKays topplista över världens bästa burgare så TOPPAR Fäbodas burgare listan.

The top 6 Go-To Restaurants for Proper Burger Porn: Spot 1. Fäboda Cafe & Kitchen, Pietarsaari, Finland: Saul’s Burger.

Fred’s topplista över världens bästa hamburgare hittar du här: Top 6 burgers in the world.

På Death By Burgers kommer Fred även med kommentarer om hamburgaren,

Länge trodde jag att jag måste åka till Stockholm varje gång jag vill ha en bra hamburgare, men nu kan jag även åka till Jakobstad

Är du intresserad av hamburgare så lönar det sig helt klart att läsa Death By Burgers, en av Sveriges största hamburgerbloggar. Källan och inlägget om Fäboda hittas här!

4. Malenami, en av de största svenskspråkiga bloggarna i Finland skriver så här:

Saul kom också och sa hej och berättade för oss om deras filosofi bakom menyn. Och om produkterna och hur de tillreder allt det goda. Vi satt som hypnotiserade och bara lyssnade med stora ögon, det var som om han talade om ett vackert konstverk. Och vill nästan påstå att maten (om möjligt) var ännu godare efter att vi fått höra historien och filosofin bakom.

Inlägget på Malenamis blogg hittar ni här!

5. Dagspressen:

Österbottens tidning skriver så här under matsidorna:

 

fäboda bästa hamburgaren i finland österbottens tidning

Värt att testa med andra ord

Så, har Jakobstad Finlands bästa hamburgare?

Ingen kan ju vara säker som inte testat alla, men utifrån alla som testat så verkar den placera sig i toppen av listorna i alla fall. Fäboda har nu stängt för säsongen, förutom för gruppbeställningar, men håll ut och boka in en resa till staden till sommaren!

Behöver du boende i Jakobstad så fixar det sig utmärkt, det finns åtminstone 5 hotell i vår lilla stad som kan erbjuda dig övernattning i olika klasser. Varför inte göra som Sivumaku och KipparinMorsian och bo på fina Hotell Epoque i centrum av Jakobstad? Hela listan av hotell i Jakobstad hittas på framsidan.

Vill du läsa mer om Fäboda så skall ni besöka deras hemsida eller kolla in deras meny. Menyn hittar ni här på svenska: faboda.fi/meny. I Oktober har de öppet på helger, och även för grupper, och denna månad satsar de på en pastameny. Vem vet vad som dyker upp resten av vintern, men i alla fall så öppnar restaurangen sina dörrar igen på våren någon gång med sommarens meny

Mer läsning och fler hotell i staden här.
  • Vi vill gärna höra vad du tycker, kommentera här!
  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hotell i Jakobstad:

Hotell Epoque i Jakobstad

Hotell Epoque i Jakobstad Klicka här för att boka hotellet!

Hotell Epoque är det finaste hotellet i Jakobstad med fyra stjärnor som har en lyxig interiör i och med att hotellet är byggt i ett gammalt tullhus och är snyggt inrett i modern stil. Hotell Epoque passar både för businessmannen med klass och för det förälskade paret på en lyxig weekend.

Stadshotellet i Jakobstad

Stadshotellet i Jakobstad Klicka här för att boka hotellet!

Stadshotellet i Jakobstad är det äldsta i staden. Stadshotellet finns mitt i centrum och är smakfullt inrett i klassisk modern stil. Hotellet har också en populär nattklubb och bar, och i samma byggnad finns också restaurangerna O’Lerarys, Ludvig och restaurang Per Brahe.

Fler hotell i staden här.

Välj stad att boka hotell i